[:el]Τουρνουά αγώνων βόλεϊ του Πολωνικού Σχολείου στο Κλειστό Γήπεδο Καισαριανής[:]

[:el]Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου,  διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο Καισαριανής τουρνουά αγώνων βόλεϊ του Πολωνικού Σχολείου “Zygmunt Mineyko” υπό την  αιγίδα της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Δήμο Καισαριανής.

Το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Πολωνού ήρωα  Γεωργίου Ιβάνοφ Σαϊνόβιτς. Ο Γεώργιος Ιβάνοφ Σαϊνόβιτς γεννήθηκε στη Βαρσοβία το 1911. Όταν οι γονείς του πήραν διαζύγιο, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Έλληνα Γιάννη Λαμπρινίδη, με τον οποίο έζησαν στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ σπούδασε γεωπόνος-μηχανικός στο Βέλγιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά, πολωνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρώσικα. Με την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου και την τριπλή κατοχή στην Ελλάδα, κατέφυγε στην Παλαιστίνη όπου εκπαιδεύτηκε από τις πολωνικές μυστικές υπηρεσίες. Επέστρεψε πίσω στην Ελλάδα και ανέλαβε δράση, οργανώνοντας πλήθος σαμποτάζ εναντίον των φασιστών. Συνελήφθη το 1942 και εκτελέστηκε στις 4 Ιανουαρίου 1943 στην Καισαριανή.

Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν επίσης ομάδες από το Ιταλικό και Γερμανικό ξενόγλωσσα σχολεία της Αθήνας,  καθώς και το Β’ Λύκειο Καισαριανής.

Στην  εκδήλωση  παρευρέθηκε  εκπρόσωπος   της  πολωνικής  πρεσβείας  και η Διευθύντρια του πολωνικού σχολείου.

Εκ μέρους του Δήμου Καισαριανής την εκδήλωση χαιρέτησαν οι  Δημοτικοί   Σύμβουλοι κ. Γαβριλάκης Κωνσταντίνος και ο κ. Λυκούδης  Αλεβίζος.

[:]