Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση

Η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καισαριανής λειτουργεί ως ΝΠΙΔ, σύμφωνα με το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων  των ΟΤΑ. Ιδρύθηκε το 2008 ως «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ανάπτυξης και Αναψυχής Καισαριανής».

Οι βασικές δράσεις της ΚΕΔΗΚ αφορούν τη λειτουργία των κυλικείων στο πάρκο Αϊ-Γιάννη (καφετέρια, «ΞΥΛΙΝΑ») καθώς και ου κυλικείου της Καλοπούλας. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι υψηλού αισθητικού κάλλους, αναψυχής και άθλησης, χώροι πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, που κουβαλάνε πολλές και ζωντανές αναμνήσεις για τους Καισαριανιώτες.  Ταυτόχρονα έχει στην ευθύνη της και τη λειτουργία του  κυλικείου στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

Στην ευθύνη της ΚΕΔΗΚ βρίσκεται και ο κινηματογράφος «ΑΙΟΛΙΑ». Επίσης η ΚΕΔΗΚ υποστηρίζει με το προσωπικό της αλλά και με αγαθά πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου όπως το Κεσκέκι, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, τα κούλουμα, τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Πραγματοποιεί και αμιγώς δικές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως κουκλοθέατρο στα ξύλινα, συναυλίες, πάρτυ.