[:el]Ετήσια έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Καισαριανής[:]

[:el] 

Με την ετήσια έκθεση του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής 2019.

Το τμήμα ζωγραφικής Ενηλίκων υπό την διδασκαλία του ζωγράφου Γιώργου Ταξιαρχόπουλου μελετώντας την ιστορία τέχνης ασχολήθηκε φέτος ειδικά με τον Σουρεαλισμό μέσα από το έργο σπουδαίων ζωγράφων ξεκινώντας από τον Ρενέ Μαγκρίτ ενώ μελέτησε και το έργο Ελλήνων ζωγράφων από τη γενιά του ’30 φτάνοντας έως τον Τσαρούχη, όπου και συναντήσαμε το ρεμπέτικο. Χάρη στον μαθητή του τμήματος κο Γιώργο Σταμούλη, γιο του  ρεμπέτη Γιάννη Σταμούλη (γνωστό και ως Μπιραλάχ), η εκδήλωση τίμησε το ρεμπέτικο και το ΧΑΡΑΜΑ και έκλεισε με ρεμπέτικη μουσική από την κομπανία “έρεman αμάν” που το μέλος τους Βαγγέλης Κουτσιούκης είναι μαθητής στα τμήματα ζωγραφικής του Δήμου μας. Τα μέλη του συγκροτήματος “έρεman αμάν” είναι οι: Βαγγέλης Κουτσιούκης (κιθάρα), Βασίλης Καραϊσκος (μπουζούκι), Σπύρος Δηματάς (μπουζούκι), Βασίλης Τσεκούρας (κιθάρα).

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της πόλης, Ηλίας Σταμέλος, αναφέρθηκε εκτενέστερα στην ανάγκη ανάδειξης του κέντρου το ΧΑΡΑΜΑ, όπως έχει ήδη σχεδιαστεί στην μελέτη των 190.000€ για το Σκοπευτήριο, ώστε να βρουν μεταξύ άλλων δράσεων και χώρο έκφρασης, δημιουργίας και πειραματισμού νέα μουσικά σχήματα.

 [:]