Ανακοίνωση για την εκδήλωση τιμής και μνήμης των 200 εκτελεσθέντων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής


Την Κυριακή 8 Μαΐου στο «Θυσιαστήριο» του Σκοπευτηρίου Καισαριανής τιμήθηκε η μνήμη των 200 εκτελεσθέντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Στην εκδήλωση κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του Δήμου Καισαριανής ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, εκ μέρους του Δήμου Χαϊδαρίου ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, εκ μέρους των οργανώσεων «ΣΥΡΙΖΑ» Καισαριανής ο τέως Υπουργός και νυν Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Νίκος Παππάς και μέλη, εκ μέρους της Περιφέρειας Αθηνών ο  Αντιπεριφερειάρχης  Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος και η  τέως Περιφερειάρχης και Επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής» και Περιφερειακή  Σύμβουλος Ρένα Δούρου, εκ μέρους του Δήμου Βύρωνα ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, εκ μέρους του Δήμου Ζωγράφου ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ» ο Φώτης Βατζεδάκης, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ο επικεφαλής Ηλίας Σταμέλος, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ» η επικεφαλής Μπεττίνα Γραφίδου, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» η επικεφαλής Άννα Παραγυιού, εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Καισαριανής ο Μπάμπης Παγουλάτος.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης η Ομάδας Δράσης Καισαριανής και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Καισαριανής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Βλάχος και Σπύρος Αγγέλης.

Το Παράρτημα  Καισαριανής της Πανελλήνιας  Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αντί στεφάνου προσέφερε 50 ευρώ στο “Σπίτι του Αγωνιστή.”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής «Σκοπευτήριο» αντί στεφάνου, προσέφερε 50 ευρώ  στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής προσέφερε 20 ευρώ στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», αντί στεφάνου προσέφερε 50 ευρώ στο Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ».

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής προσέφερε 20 ευρώ στους φυσικούς απογόνους των 200 Κομμουνιστών, στο παράρτημα Καισαριανής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Καισαριανής αντί στεφάνου προσέφερε 20 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν αποσπάσματα από τον «Επιτάφιο» και το «Σκοπευτήριο Καισαριανής» του Γιάννη από τους ηθοποιούς Ευδοκία Σουβατζή και Νίκος Βερλέκης πριν το καθιερωμένο προσκλητήριο νεκρών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Επέσατε θύματα» που τραγούδησε η Μαρία Αλαμανή και συνόδευσε στο ακορντεόν ο  Γιώργος Γουρζουλίδης.