Το θέατρο στην Πόλη μας

Στην Καισαριανή υπήρξε παράδοση θεατρικής πράξης και λαϊκής αποδοχής της και ενδεικτικά αναφέρουμε το ιστορικό Θέατρο Καισαριανής που λειτούργησε από το 1977 έως το 2002 και από όπου πέρασαν σπουδαία ονόματα σκηνοθετών, συγγραφέων, μουσικών, σκηνογράφων, ηθοποιών και δημιούργησε ολόκληρη σχολή. Αρχικά στεγάστηκε στο πρώτο δημαρχείο της πόλης (στον ίδιο χώρο που σήμερα στεγάζεται το νέο Δημαρχείο από το 1991) και μετά στον πρώην κινηματογράφο ΝΑΝΑ τη στέγαση

 

(φωτο αρχείο Ν. Γριζάνη)

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ο Δήμος Καισαριανής στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, θέσπισε το χειμώνα του 2015 -2016 τη φιλοξενία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, σειράς θεατρικών παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο, από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Στόχος μας η προβολή του ερασιτεχνικού έργου και η εκπαίδευση του κοινού στη θεατρική πράξη.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Καισαριανής δραστηριοποιείται από την δεκαετία του ‘80. Έχει ανεβάσει πλήθος παραστάσεων και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Από το 2007 καπετάνιος στα ταξίδια του είναι η ηθοποιός Ευδοκία Σουβατζή.

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Καισαριανής την άνοιξη του 2017, θα παρουσιάσει τον “Κύκλο με την κιμωλια”, ενα απο τα διασημοτερα έργα του Μπερτολτ Μπρεχτ (1944).