Δωρεάν Wi-Fi για δημότες και επισκέπτες του Δήμου Καισαριανής


O Δήμος Καισαριανής προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες του δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω Wifi Spots, με την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε Δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Δήμος μας, ύστερα από την χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Ευρωπαίκής Ένωσης ποσού 15.000 ευρώ το 2019, σε συνεργασία με την εταιρεία Intracom Telecom προχώρησε στην εγκατάσταση ασύρματων σημείων σύνδεσης WIFI4EU στους 4 παρακάτω κοινόχρηστους χώρους:

• Πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή (Πλατεία Καισαριανής)
• Πάρκο Σκοπευτηρίου (Συντριβάνια)
• Πάρκο Αϊ Γιάννη “Ξύλινα” – Παιδική Χαρά
• Στάδιο Κρητικόπουλος

Οι πολίτες μπορούν να συνδέονται στο Διαδίκτυο εντελώς δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο χωρίς τη χρήση κωδικών πρόσβασης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασύρματου Δικτύου

Εφόσον βρισκόμαστε εντός περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Δικτύου, πραγματοποιούμε από την ηλεκτρονική συσκευή μας (Η/Υ, tablet, κινητό), αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων. Tο δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Wifi4EU».

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU

Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδεόμαστε στο «Wifi4EU» και περιμένουμε μέχρις ότου λάβουμε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.

Βήμα 3ο – Άνοιγμα Web Browser

Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής μας και δοκιμάζουμε να επισκεφτούμε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα (π.χ. https://prv.kaisariani.gr).

Στον browser μας θα εμφανιστεί πρώτα η ιστοσελίδα που μας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου και του προγράμματος Wifi4EU. Επιλέγουμε το: I accept the terms and conditions και πατάμε το κουμπί Sign In.

Σε κινητά και tablet εμφανίζεται αυτόματα η παραπομπή για σύνδεση στο hotspot χωρίς άνοιγμα browser.

Βήμα 4ο – Περιήγηση στο διαδίκτυο

O σύμβουλος πληροφορικής του Δήμου μας Ευγένιος Μαζαράκης ανέφερε:

«Το ασύρματο δίκτυο δίνει την ευκαιρία στους δημότες να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και το Internet προς όφελος τους κατά την παραμονή τους στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.»