Δήμαρχος

Βοσκόπουλος Χρήστος

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος είναι ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης που γνωρίζει καλά τα προβλήματα της Καισαριανής και είναι καθημερινά δίπλα στους πολίτες και στις γειτονιές από το 2010. Έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σε οτιδήποτε έχει αναλάβει και είναι ανεξάρτητος.

Γεννήθηκε το 1962 στην Καισαριανή όπου και μένει μόνιμα. Κατάγεται από Μικρασιάτες γονείς και είναι εγγονός του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης  Γιώργου Κουβά.

Σπούδασε στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και ήταν υποψήφιος Διδάκτωρ στον Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας (εκπόνηση διατριβής με θέμα: Ιστορική Μνήμη και κτισμένο περιβάλλον – Καισαριανή: ένα παράδειγμα). Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στον Τομέα Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Ε.Μ.Π. (παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα, μελέτες για το Μοσχάτο).

Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Συνεργάστηκε σε μελέτες χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα, και Αρχιτεκτονικές μελέτες έργων μεγάλης κλίμακας. Συμμετέχει σε μαζικούς φορείς. Είναι μέλος του ΤΕΕ και του συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Είναι ενεργός πολίτης από τη δεκαετία του ’70 με αγώνες στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ Καισαριανής. Συνεχίζει μέχρι σήμερα την πολιτική του δραστηριότητα ενταγμένος στην υπόθεση της κεντροαριστεράς αγωνιζόμενος για προοδευτικές αλλαγές στη συνοικία και το τόπο μας.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό 34 ετών.

Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος από 2010-2019, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ» καθώς και πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Λεωνίδας Μανωλίδης», όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου Καισαριανής.