Ακυρώνεται λόγω του COVID-19 το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης (camp) για παιδιά Δημοτικού.

Ο Δήμος Καισαριανής στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του Κορωνοϊού με βάση τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού και προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών, προχωρά στην ακύρωση του καλοκαιρινού camp για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

Είναι μια πρακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας.

 

Πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες καθώς και οι δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης, κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξάγονται λόγω υψηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με τα ίδια υλικά και μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό.

Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είναι δύσκολο να τηρηθούν από μικρές ηλικιακές ομάδες χωρίς την επιτήρηση των γονιών, όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν συνδυαστεί κυρίως με το παιχνίδι.

Η ευθύνη που έχουμε τώρα να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη σημασία του να βρεθούμε και πάλι μαζί το επόμενο καλοκαίρι, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Να επισημάνουμε ωστόσο, ότι ο Δήμος μας ήταν καθόλα έτοιμος να υποδεχθεί τα παιδιά του Δημοτικού στο camp αλλά οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και μας αναγκάζουν να οδηγηθούμε στην απόφαση αυτή.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και την υπεύθυνη στάση που υπέδειξαν όλο αυτό το διάστημα.