Αθλητισμός

Ο Δήμος Καισαριανής είναι από τους Δήμους με παράδοση στην ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων και υποδομών, και αυτό φαίνεται από τις υποδομές που έχει δημιουργήσει από την σύστασή του σαν Δήμος με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων της πόλης για άθληση.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Το Δημοτικό Στάδιο εξυπηρετεί καθημερινά τα προγράμματα αθλητισμού του Δήμου και τα τμήματα των αθλητικών σωματείων της πόλης.

Εγκαταστάσεις:

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα.

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα.

Ένα κλειστό γυμναστήριο.

Ένα γήπεδο 5Χ5.

Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής
Τέρμα Λ. Εθνικής Αντίστασης – Τ.Κ. 161. 22
Τηλ : 210 – 7250.864

 

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ “ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ”

Λειτουργεί από το 1997 εντός του Δημαρχείου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο του ΝΗΑΡ ΗΣΤ. Ένας ευχάριστος και άνετος χώρος, πλήρως εξοπλισμένος  με διαδρόμους, ποδήλατα, step, ελλειπτικά μηχανήματα, βάρη όπου οργανώνονται προγράμματα εκγύμνασης και με σάουνα για σωματική και ψυχική ηρεμία.

 

Διεύθυνση : Βρυούλων  και Κλαζομενών (Δημαρχείο Καισαριανής).
Τηλ.: 210 7292623
Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:30-22:30
Σάββατο 11:00-19:00

Δείτε εδώ τα προγράμματα

 

 

ΑΘΛΗΜΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΠΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΚΛΕΙΣΤΟ) ΝΤΑΜΑΡΙΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ (ΚΛΕΙΣΤΟ) ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΞΥΛΙΝΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ 2ας ΜΑΪΟΥ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Βοηθητικό) ΝΤΑΜΑΡΙΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Βοηθητικό-χώμα) ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5Χ5 ΝΤΑΜΑΡΙΑ
 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5Χ5 ΞΥΛΙΝΑ
2 Γήπεδα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5Χ5 ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ
ΤΕΝΙΣ ΤΕΝΙΣ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
2 Γήπεδα ΤΕΝΙΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΞΥΛΙΝΑ
ΒΟΛΕΪ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Από το 2015 επαναλειτουργούν στο Δήμο μας τα προγράμματα «Αθλητισμός για Όλους». Πρόκειται για προγράμματα της Γ.Γ. Αθλητισμού, που βεβαίως δεν επαρκούν για τη στελέχωση των Δήμων και διαρκώς υποχρηματοδοτούνται, ενώ συνδέονται με ανταποδοτικές εισφορές υποχρεωτικά. Αξιοποιούμε αυτά τα προγράμματα για να προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλες της ηλικιακές ομάδες να αθληθούν ή δωρεάν (ΑμεΑ, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι-πολύτεκνοι) ή με ελάχιστο αντίτιμο, ενώ ταυτόχρονα, απαιτούμε μόνιμες προσλήψεις αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Τα προγράμματα χωρίζονται σε:
• «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»: Υλοποιείται μέσα στο ΚΑΙΣΑΡΙΟ και στην αίθουσα ρυθμικής του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΗΑΡ ΗΣΤ.
• «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Γ’ ΗΛΙΚΙΑ» : Δωρεάν αθλητικό πρόγραμμα για τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης μας.
• «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»: Αφορά παιδιά Δημοτικού και προσφέρονται τα εξής αθλήματα: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ και Τένις.
• «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑμεΑ»: Δωρεάν πρόγραμμα εκγύμνασης των Ατόμων με Αναπηρία από εξειδικευμένο γυμναστή ειδικής αγωγής.
Από το σχολικό έτος 2016-2017 λειτουργεί πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Νήαρ Ήστ για τα παιδιά της πόλης μας. Τα προγράμματα παρέχονται Δωρεάν με προσωπικό που αποσπάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, το οποίο προβλέπει στελεχική, οικονομική και υλικοτεχνική αναβάθμιση του ιστορικού χώρου του Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Ν-Η.
Τα αθλήματα που παρέχονται είναι η Πυγμαχία και η Ενόργανη- Ρυθμική Γυμναστική και είναι αποκλειστικά δωρεάν.
Στο πλαίσιο αυτό της συνεργασίας το πρωί πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα εκγύμνασης προς όφελος των μαθητών της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπ/σης της Α’ Αθήνας, με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν τον αθλητισμό ως παίγνιο και ως στάση ζωής. Ταυτόχρονα, τους παρέχεται η δυνατότητα ιστορικού περίπατου μέσα στο Σκοπευτήριο.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Νήαρ Ηστ δημιουργήθηκαν από την οργάνωση Near-East Foundation, στο πλαίσιο της αρωγής προς τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, που αποτέλεσαν και τους πρώτους κατοίκους της Καισαριανής. Το στάδιο εγκαινιάστηκε το 1932 με την επωνυμία “Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής” και αρχικά εξυπηρετούσε τους σκοπούς της οργάνωσης. Το 1939 παραχωρήθηκε στο ελληνικό δημόσιο ως κληροδότημα.
Είναι ένα από τα ελάχιστα γήπεδα που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας. Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος της Καισαριανής και Διευθυντής ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Λειτουργεί ενιαίος χώρος στις παλιές εγκαταστάσεις της Σεβαστουπόλεως όπου περιλαμβάνονται 2 γήπεδα ΤΕΝΙΣ κανονικών διαστάσεων, 1 mini τένις για εκμάθηση μικρών ηλικιών και χώρος υποδοχής – γραφεία.